Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

22 μικροί Συγγραφείς-Εικονογράφοι και ο Στιχοποιός παππούς 17-5-2023



Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου της Γ τάξης «22 μικροί Συγγραφείς-Εικονογράφοι και ο Στιχοποιός παππούς»,  το οποίο δημιούργησε η Γ’ τάξη του σχολείου μας σε συνεργασία με τον ποιητή Άρη Μπιτσώρη.

Η αίθουσα γέμισε από χαμόγελα και συγκίνηση καθώς τα παιδιά περήφανα παρουσίαζαν τα ποιήματα/ ιστορίες τους με ενδιάμεσους σταθμούς τραγουδιών.

Κύριος άξονας της παρουσίασης, η «έμπνευση», που μας δίνεται από διάφορες καταστάσεις της ζωής μας, περιστατικά της καθημερινότητας και εμπειρίες μας. Τα παιδιά ανέτρεξαν σε αυτά και έγραψαν ιστορίες αστείες, συγκινητικές και ιδιαίτερες. Απέδειξαν περίτρανα ότι μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση κοιτάζοντας μέσα μας και γύρω μας... Οι ιστορίες γίνανε ποιήματα και η ικανοποίηση ακόμη μεγαλύτερη!









ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού και σε παρουσιάσεις βιβλίων είτε ως παρουσιαστής είτε ως παρουσιαζόμενος.

Όμως πρώτη φορά ένοιωσα τέτοια συγκίνηση και πήρα τόση αγάπη από τα 22 ¨εγγονάκια¨ μου, από τους γονείς τους και από τους εκπαιδευτικούς του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Θέλω να συγχαρώ την Διεύθυνση του Σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το έργο τους. Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον.

Παράλληλα, με τις εξωστρεφείς δράσεις του σχολείου καταθέτουν τη δική τους διαφορετική άποψη για τον πολιτισμό, αυτήν που αντικρίζει με ανησυχία τον ¨άρτον¨ και το ¨θέαμα¨ και θέλει ένα σχολείο κύτταρο δημιουργίας και πολιτισμού, ανθρωποκεντρικό και ανοιχτό στην κοινωνία, που θα αντιμάχεται τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον πολιτισμό των ¨πολλών ταχυτήτων¨.

Τελειώνω εμμέτρως με τους τελευταίους στίχους που απήγγειλα κλείνοντας την τοποθέτησή μου.

………………………………………………………………….

Λόγια πολλά είναι περιττά, με έξι στίχους κλείνω

που με αγάπη ενός παππού προς τα παιδία απευθύνω:

 

¨Αγαπημένα μου παιδιά ένα έχω να δηλώσω

ότι εσείς  με κάνατε νεότερος να νοιώσω.

 

Μα βγήκα και σοφότερος απ’ τη διαδικασία

μαθαίνω ακόμα όσο γερνώ, λέει μια παροιμία.

 

Κορίτσια, αγόρια  από καρδιάς θα σας ευχαριστήσω

τη δε Δασκάλα είμαι ευτυχής που ’τυχε να γνωρίσω¨.






1 σχόλιο:

  1. Άρη, θερμά συγχαρητήρια για την καταπληκτική εκδήλωση και την υπέροχη συνεργασία σου με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Είσαι ένας παππούς ξεχωριστός! Μπράβο σε σένα μα και σε όλα σου τα εγγόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή